Dobrodošli posjetilac! [ Registrujte se | Prijava

Poštovanjem i povjerenjem do uspjeha

Kompaktni Weeke BHX CNC obradni centri za bušenje

Novosti 10 Augusta, 2018

Asortiman Weeke BHX CNC centara za bušenje uključuje tri vertikalna obradna centra – modele BHX 050, 055 i 200, kao i portalni obradni centar model 500. S obzirom na njihovu veličinu i težinu koju mogu da podnesu, ove mašine pokazale su se kao veoma produktivne i pouzdane.

Lansiranjem modela BHX 050 2009. godine Weeke kompanija je postigla momentalan uspeh. Te godine imali su neverovatnu prodaju od preko 3000 komada. Brzo su zaokupili tržište, jer pored toga što ovakav vid bušenja i usmeravanja CNC centara pre svega ima neverovatno malo postolje i jednako malu cenu, može i da se uporedi sa mnogo puta većim mašinama kada je u pitanju brza obrada. Sa ovakvim preporukama, nije nikakvo iznenađenje što je ovaj CNC centar ubrzo postao reper za idealno rešenje kada je reč o obradi bušenjem – za sva preduzeća bilo da su mala, srednja ili velika.

Sajmon Bruks, direktor marketinga i prodaje grupe Homag UK komentariše: „Od njegovog predstavljanja tržištu, prodaja modela BHX 050 bukvalno je nadmašila sva očekivanja. Sa preko 3000 prodatih mašina, tržište je jasno dalo svoj pečat odobrenja. Kada vidite šta sve ova mašina može da uradi, počinjete da razumete zašto je postala omiljeni CNC obradni centar, pogotovo za proizvođače kuhinjskog, kancelarijskog nameštaja i nameštaja za spavaće sobe.‟

BHX 050 je pouzdan obradni centar sa tri ose koje mogu da buše na pet strana, može da pravi žljebove i vrši rutiranje sa brzim protokom informacija dok, istovremeno, smanjuje energetske troškove zahvaljujući niskoj potrošnji energije. Ova svestrana radna mašina je u stanju da obradi ploče od standardnih dimenzija od 200x70x12 mm do 2500x850x60 mm. Takođe, postoji mogućnost da se poveća radna dužina do 3050 mm.

BHX 050 može da obradi bilo koji tip drvene ploče, a najčešće se upotrebljava za MFC i MDF. Međutim, bilo je situacija gde je ova robusna mašina uspela da se izbori i sa čak zahtevnijim materijalima, kao što su Trespa (HPL) i delovi masivnog drveta.

Predstavlja uštedu vremena koja nudi pravu vrednost

Kada se programiranje završi, podešavanje traje nekoliko sekundi – zahteva samo pritisak pedale i pritisak na dugme da biste započeli proces. Veoma produktivna komponenta ovog modela jeste sistem za učvršćivanje ploča (panela). Ne postoje vakuumski jastučići ili pozicione grede o kojima morate da mislite, već mašina automatski pozicionira držač panela uspravno, prilagođavajući se različitim dimenzijama.

BHX 050 je odličan za on-off proizvodnju zbog svoje izuzetne fleksibilnosti i mnogi upotrebljavaju ovu mašinu za obradu elemenata koji će se kasnije spajati u korpus, a čiji se modeli obrade menjaju u zavisnosti od porudžbine. Sve što operater mora da uradi jeste da ubacuje delove – jednostavno je i efikasno.

Brzo i jednostavno upravljanje sa powerTouch

PowerTouch sistem kombinuje dizajn sa funkcionalnošću. Karakterističan veliki i širok ekran sa multi-touch monitorom, omogućava operateru da upravlja funkcijama jednostavnim dodirom na ekranu. Vrlo moderni korisnički interfejs nudi spektar pomoćnih i dodatnih funkcija, koje radikalno pojednostavljuju upravljanje mašinom.

Standardni kontrolni elementi i softverski moduli pokazuju da svim mašinama grupe Homag može da se upravlja lako, sa istim osećajem koristeći powerTouch. Ovo ne samo da pojednostavljuje upravljanje na različitim mašinama, nego i povećava efikasnost proizvodnje smanjivanjem vremena koje je potrebno za obuku radnika.

Weeke 055 – veći kapacitet, više radnih alata

S obzirom da se BHX 050 uspešno plasirao na tržište, to je proizvođače navelo da razviju bolju verziju – BHX 055. Ova moćna mašina ima sve prednosti kao i original 050, ali pored toga uključuje i automatsko podešavanje debljine obratka, maksimalnu radnu dužinu do 3050 mm i 13 vertikalnih burgija.

Richard Meakin iz Contour Furnishings je veoma zadovoljan ovom mašinom. Kao specijalizovani stručnjak za proizvodnju nameštaja za spavaće sobe, po narudžbini, svakodnevno ima potrebu za bušenjem ploča. Godinama je upotrebljavao Homagovu horizontalnu CNC bušilicu, model Venture, ali trebao mu je fleksibilniji uređaj kako bi povećao brzinu rada. Po njegovom mišljenju, model 055 je savršen. Brz je i ima jednostavna podešavanja, što znači da većina radnika u fabrici može da upravlja njime. CNC mašina u uspravnom položaju ima dosta prednosti – ne zauzima mnogo prostora i lako se postavlja, bez nastajanja poremećaja u proizvodnom sistemu.

Weeke BHX 200 – Buduća generacija mašina

Weeke je predstavio svoj BHX 200 CNC obradni centar, noviju generaciju vertikalnih bušilica prvi put na Ligna sajmu u Hanoveru 2013. godine. Ovaj kompaktni energetski paket zahteva manje od 10m2instalacionog prostora, a podesive funkcije uključuju moćnu rotirajuću HSK burgiju od 9 kW, sa 4 puta većim obrtajem i menjanjem alata, kao i rotirajuće glodalo.

BHX 200 je „veliki brat‟ serijama 050 i 055 – upotrebljava isti način vertikalne obrade. Međutim, BHX 200 ima znatno veću brzinu rada i ujedno održava visok nivo preciznosti, uprkos svojoj maloj veličini. Mašina je opremljena sa dve posebne stezne jedinice, koje aktiviraju 36 brzo-rotirajućih burgija, pomoću kojih, na primer, možemo brže izbušiti niz otvora na predmetu obrade. Alternativno, mašina se može konfigurisati sa jednim velikim blokom bušilica, uključujući i specijalne jedinice za sve popularniji tzv. lamello sistem(keks).

Kao standard, BHX 200 je opremljen sa dva numerički kontrolisana bezvakuumska uređaja za stezanje, za precizno pozicioniranje i fiksiranje predmeta obrade tokom rada, tako da dodatno vreme za podešavanje nije potrebno. Pored toga što ovaj prilagodljivi sistem omogućava precizno pozicioniranje velikih komada, on i automatski podešava debljinu obratka.

BHX 500 – portalni obradni centar

BHX 500 je dizajniran kao veoma raznovrstan portalni CNC obradni centar, koji može da se koristi u automatizovanim ili manuelnim sistemima proizvodnje. Sa brzinom pomera od 130 m/min, ekstremno je brz.

U drvnoj industriji, pogotovo u proizvondnji kuhinjskog nameštaja, brzina je od presudnog značaja. Što se tiče brzine i tačnosti obrade, BHX 500 je upravo ono što pomaže proizvođačima da budu van konkurencije.

Rasel Til, direktor Lamteka, vodeće kompanije u proizvodnji korpusnog kuhinjskog nameštaja, kaže da oni koriste ovu mašinu radije za masovnu proizvonju, nego pojedinačnu, s obzirom da im omogućava istovremeno bušenje para bočnih stranica. Ovo garantuje da se par ploča potpuno poklapa, što je od vitalnog značaja za gotov proizvod pri montiranju.

Iako se mašina može koristiti za rutiranje oblikovanih komada, oni fokusiraju upotrebu na bušenje otvora i plitko probijanje (5-7 mm dubine), što im omogućuje najbolju proizvodnost. Nikada nisu imali problema sa ovom mašinom i već se praktično sama isplatila nekoliko puta.

Kontrola i dosledna tačnost bušenja

Dva numerički kontrolisana uređaja za stezanje osiguravaju precizno pozicioniranje predmeta obrade, bez obzira na brzinu. Čak je lako rukovati i sa komadima do 80 mm debljine (2×40 mm). Kontrola debljine i merenje dužine obezbeđuju sigurne proizvodne cikluse, dok patentirana stezna glava obezbeđuje potpuno tačnu dubinu otvora za sve operacije bušenja.

Vodeći sistem je zatvoren i zaštićen od prašine i prljavštine, i stoga je dugotrajan. Mašina je takođe opremljena sa sistemom malog pritiska koji obezbeđuje zaštitni vazdušni jastuk ispod predmeta obrade i na taj način osigurava visokokvalitetno rukovanje komadom.

Fotografije: www.homag-group.com

Izvor: www.furnitureproduction.net

Preuzeto sa sajta: http://drvotehnika.info

ukupno pregleda: 1457, danas: 1

  

  • Kompaktni Weeke BHX CNC obradni centri za bušenje

    po on 10 Augusta, 2018 - 0 Komentari

    Asortiman Weeke BHX CNC centara za bušenje uključuje tri vertikalna obradna centra – modele BHX 050, 055 i 200, kao i portalni obradni centar model 500. S obzirom na njihovu veličinu i težinu koju mogu da podnesu, ove mašine pokazale su se kao veoma produktivne i pouzdane. Lansiranjem modela BHX 050 2009. godine Weeke kompanija […]

  • LIGNA 2017 iz ugla površinske obrade drveta

    po on 10 Augusta, 2018 - 0 Komentari

    Od 22. do 26. maja 2017. godine u Hanoveru je održan jedan od vodećih svetskih sajmova u oblasti mašina, alata i tehnologija za obradu drveta – LIGNA 2017. Ovaj sajam se održava svake druge godine u maju mesecu i predstavlja mesto prikazivanja noviteta iz oblasti tehnologija za preradu drveta. Više od 1500 izlagača iz preko […]

  • WEINIG Powermat serija

    po on 10 Augusta, 2018 - 0 Komentari

    WEINIG NUDI VIŠE Za svaku veličinu pogona i za svaku namenu optimalna mašina da biste produktivno proizvodili. Od Powermat-a 700 pa do Powermat-a 2500 pokriće se najraznovrsnije namene svejedno da li je to izrada lajsni, stolarije, obrada greda, proizvodnja podova ili predblanjanje. Sa jednim velikim modularnim konstrukcionim sklopom, Powermat serija se prilagođava Vašim individualnim zahtevima […]

  • Pametna fabrika

    po on 10 Augusta, 2018 - 0 Komentari

    Biesse je razvio integrisanu Batch-One liniju sa mašinama koje vide, čuju i reaguju brže od Vas. Naš Think4ward koncept se materijalizuje upravo pred Vama, stvoren je u Biesse fabrici budućnosti i može biti samo Vaš!Sistem proizvodi 1.200 komada po smeni i kontroliše ceo proces proizvodnje, od sirovine do završnog proizvoda što omogućava praćenje bez ručnih intervencija, proizvodnju […]

  • XYLEXPO 2018 – iz ugla površinske obrade drveta

    po on 10 Augusta, 2018 - 0 Komentari

    Xylexpo, međunarodna izložba tehnologija za obradu drveta i komponenti za industriju nameštaja koja se održava svake druge godine u Milanu, ove godine je proslavio 50 godina održavanja. Prikazana je 26. postavka ove izložbe u periodu od 8. do 12. maja. Tom prilikom 425 izlagača iz 27 zemalja predstavilo je svoja tehnološka rešenja u oblasti obrade […]